Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Almaszörp zöld teával


(2 l szörphöz)

Hozzávalók:

1,6 l víz
2 citrom leve
6 közepes alma
Kevés zsályalevél
12 kávéskanál zöld tea
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix Extra 2:1
600 g cukor

Előkészítés:

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd kis darabokra vágjuk.

Elkészítés:

Az almadarabokat a vízzel és a citromlével puhára főzzük, majd a tűzről levesszük. Hozzáadjuk a zsályaleveleket és a zöld teát, jól elkeverjük, és az egészet legalább 4 percig állni hagyjuk. Utána a levet leszűrjük, hozzákeverjük a dzsemfixet és a cukrot, majd ismét felforraljuk. Legalább 1 percig zubogva forrni hagyjuk, majd a tűzről levesszük. Az elkészült szörppel azonnal peremig töltjük az előkészített üvegeket, azokat ezárjuk, és hűvös helyen tároljuk.


Jelmagyarázat

Nehézségi fok:

Könnyen elkészíthető
Kis gyakorlat szükséges
Tapasztalatot kíván