Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Athéni gyümölcsleves

Hozzávalók:

Néhány darab őszibarack vagy körte
60 dk friss ananász, apró kockára vágva, vagy darabolt ananász konzerv1 doboz erdei mix (ribizli, málna, szeder, fekete ribizli)
Mandarin, vagy narancsFél citrom
3 evőkanál cukor
8-10 db szegfűszeg
2 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
5 dl tejszín1 l narancs juice

A gyümölcsöket megmossuk, meghámozzuk, amelyeket szükséges kimagozzuk. A narancslét és a gyümölcsöket egy főzőedénybe öntjük, és az egészet felforraljuk. Ezután lassú tűzön hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a fahéjat. A tejszínnel felöntjük a levest, majd ismét felforraljuk. Ezután hagyjuk kihűlni, pár órára hűtőbe tesszük, majd hidegen tálaljuk.