Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csokiálom

Hozzávalók:

1 tasak Dr. Oetker Gála Krémpuding csokoládé
400 ml tej
50 g fehércsokoládé
200 g hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor

Elkészítés:

A pudingot a tasakon lévő előírás szerint elkészítjük, de csak 400 ml tejjel, majd egy keverőtálba öntjük. Ezalatt a csokoládét lereszeljük.
A tejszínt a vaníliás cukorral felverjük. A hideg pudingot egy konyhai robot segítségével simára keverjük. A tejszínhabot és a csokoládét (utóbbiból 1 evőkanálnyit a tálaláshoz félre teszünk) óvatosan a pudinghoz keverjük.
Az elkészült krémet desszertes poharakba töltjük, és a félretett csokireszelékkel díszítjük. Tálalásig a hűtőszekrényben tartjuk.

Tipp:

Ízlés szerint a hideg pudingba keverhetünk 4 evőkanál borpárlatot, vagy brandyt, ezzel kicsit pikánsabbá téve az édességet.


Jelmagyarázat

Nehézségi fok:

Könnyen elkészíthető
Kis gyakorlat szükséges
Tapasztalatot kíván