Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Focitorta

(Kb. 12 játékosnak)


Jelmagyarázat

Nehézségi fok:

Könnyen elkészíthető
Kis gyakorlat szükséges
Tapasztalatot kíván



Hozzávalók:

Tésztához:

300 g búzaliszt
1 kávés kanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g cukor
3 evőkanál tojáslikőr
175 g lágyvaj vagy margarin

Töltelékhez:

600 g hideg tejszín
3 tasak Dr. Oetker Habfixáló
3 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 evőkanál tojáslikőr
450 g szilvalekvár

Sütéshez:

Sütőpapír, 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma

Bemelegítés:

A formát sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 3 – 4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc

Kezdés:

A tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót. Dagasztófejjel ellátott keverőgéppel egynemű tésztává gyúrjuk. A tésztát három részre osztjuk, mindegyiket 26 cm átmérőjű tortalappá nyújtjuk, a sütőpapírral bélelt formába fektetjük, és villával megszurkáljuk.
A tortaformát a sütő középső részébe toljuk, és a lapot megsütjük.

Sütés után a tortalapot sütőrácson hűlni hagyjuk. A maradék 2 tortalapot is kisütjük.

Félidő:

Töltelék:

A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral összekeverjük, és kemény habbá verjük. A hab jó egyharmad részét nyomózacskóba töltjük, (6 mm átmérőjű nyílás). A maradék tejszínhez óvatosan hozzáadjuk a tojáslikőrt. A szilvalekvár egyharmad részét egy szűrőn átpasszírozzuk majd nyomózacskóba, töltjük (6 mm átmérőjű nyílás). A díszítést a tortalap közepén kezdjük. A szilvalekvárból hatszögletű formát rajzolunk, majd 6 tejszín hatszöget rajzolunk köré úgy, hogy a hatszögek között kis részt szabadon hagyunk a focilabda rajzolatához hasonlóan. A maradék két tortalapot egyenként egyharmadnyi szilvalekvárral illetve tojáslikőrrel elkevert tejszínnel megkenjük. A lapokat egymásra helyezzük, és néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Lefújás:

Tipp:

- Nyomózacskó helyett, fagyasztózacskót is használhatunk a szilvalekvár felviteléhez. Ehhez vágjuk ki a fagyasztózacskó végét.
- A szervírozás idejét lecsökkenthetjük, ha a tortát 30 percre a fagyasztóba helyezzük. Elektromos késsel könnyen szeletelhetjük.