Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gesztenyés Charlotte

(kb. 6 szelet)

Hozzávalók:

500 g gesztenyemassza
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
150 ml tejszín
50 g koktélcseresznye
50 g kandírozott citromhéj
8-9 db babapiskóta

Ezenkívül:

1 tojás (közepes méretű)
1 tojássárgája (közepes méretű)
60 g porcukor
125 ml fehérbor

Elkészítés:

A gesztenyemasszát, a Bourbon vaníliás cukorral és az aromával elkeverjük. Néhány cseresznyeszemet illetve citromhéjat a díszítéshez félreteszünk. A maradék cseresznyéket négy részre vágjuk, és a citromhéjjal a gesztenyemasszához keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a masszához, végül az egészet egy tálra fordítjuk. A babapiskótákat elfelezzük, és a gesztenyekrém köré állítjuk. A desszertet a félretett cseresznyeszemekkel és citromhéjjal díszítjük.
A tojást, a tojássárgájával, a cukorral és a fehérborral egy főzőedényben habosra keverjük. Folyamatos kevergetés közben forrásig főzzük, de ne forraljuk fel! A borsodót a desszert köré csurgatjuk.


Jelmagyarázat

Nehézségi fok:

Könnyen elkészíthető
Kis gyakorlat szükséges
Tapasztalatot kíván