Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyümölcsleves habgaluskával

Hozzávalók:

1 kg gyümölcs ízlés szerint
5 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál Dr. Oetker Gustin Étkezési Keményítő
2 evőkanál darált dió
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
3 db tojás
2 dl tejföl
Őrölt fahéj

Elkészítés:

A gyümölcsöket megmossuk, megpucoljuk, kimagozzuk és feldaraboljuk. 1,5 liter vizet felrakunk forrni és hozzáadjuk a keményebb gyümölcsöket. Kicsivel később hozzáadjuk a puhább gyümölcsöket is. A gyümölcsdarabokat kiszedjük. A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a diót is. Kanállal beleszaggatjuk a lébe, átforgatjuk, kiszedjük, és hidegen tartjuk. A tojássárgákat tejföllel, vaníliás cukorral, keményítővel és fahéjjal csomómentesre keverjük és behabarjuk a levest. Vanillincukorral és cukorral édesítjük. Végül hozzáadjuk a gyümölcsöket és a habgaluskát, hidegen tálaljuk.