Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyümölcsös maci

Hozzávalók:

1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding Vanília
50 g cukor
500 ml tej
1db sárgabarack
125 g málna


Elkészítés:

A pudingot a tasakon lévő előírás szerint elkészítjük, majd egy hideg vízzel kimosott mélytányérba, illetve két lágytojástartó edénykébe öntjük. A pudingot legalább 4 óra hosszan hagyjuk hűlni a hűtőszekrényben.
A kihűlt puding szélét meglazítjuk egy éles késsel, majd a mélytányérban lévő adagot óvatosan egy tálra csúsztatjuk, mellé pedig fülként a két tojástartóban lévőt.
A barackot csíkokra vágjuk, és a maci fülét, szemöldökét valamint nyelvecskéjét kirakjuk belőle. A málnával szájat, szemeket rajzolunk neki, fülét pedig körberakjuk vele. Tetszés szerint citromfű leveléből csokornyakkendőt is készíthetünk neki.

Tipp:

A macit elkészíthetjük más ízű Dr. Oetker pudingból is.


Jelmagyarázat

Nehézségi fok:

Könnyen elkészíthető
Kis gyakorlat szükséges
Tapasztalatot kíván