Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyümölcsös meggyleves

(4 személyre)

Hozzávalók:

Fél kg vegyes gyümölcs az idénytől függően (meggy, cseresznye, őszibarack, sárgabarack, körte, alma, stb.)
1 l víz
10 dkg kristálycukor
2 dl joghurt
1 db tojássárgája
2 evőkanál finomliszt
1 csipetnyi só
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Kevés szegfűszeg
Kevés fahéj

Elkészítés:

A gyümölcsöket megmossuk, amelyeket szükséges meghámozzuk, illetve kimagozzuk. A nagyobb gyümölcsöket szeletekre vágjuk. A megtisztított gyümölcsöket 1 liter fahéjas, szegfűszeges, cukros forrásban levő vízbe dobjuk, és kb. 5 percig tartó forralás után (a puhább gyümölcsöket később adjuk hozzá, mert különben szétmállanak, keményebb gyümölcsöket főzhetjük kicsit tovább) beleszűrjük a liszttel és tojássárgájával elkevert joghurtot, hozzáadunk egy csipet sót, a vaníliás cukrot, újból felforraljuk, és a levest hagyjuk kihűlni. Ezután betesszük a hűtőszekrénybe, jól hűtjük, és hidegen tálaljuk.

Tipp:

Télen készíthetjük fagyasztott gyümölcsökből is a levest.