Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hideg cseresznyeleves

Hozzávalók:

1/2 kg kimagozott cseresznye
Csipet reszelt citromhéj3 dl friss cseresznyelé
3 evőkanál cukor
8 dl víz
2 dl vörösbor
1/2 citrom leve
2 evőkanál Dr. Oetker Gustin Étkezési keményítő
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
Elkészítés:

A cseresznyét, a citromhéjjal és a cseresznyelével puhára főzzük. A cseresznyét kivesszük, és sűrű szitán átpasszírozzuk, vagy merülő mixerrel pépesítjük. Ráöntjük a vizet, a bort és a citromlét, beleöntjük a cukrot, vaníliás cukrot, majd felforraljuk. Egy kis vízzel simára keverjük a keményítőt, és behabarjuk vele a levest, ezután jól lehűtjük. Ízlés szerint párolt cseresznyével, vagy tejszínhabbal tálaljuk.