Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Húsvéti torta


Hozzávalók:

Alap:

20 darab szétmorzsolt babapiskóta
50 g lereszelt csokoládé
100 g olvasztott vaj
2 evőkanál rum

Töltelék:

250 g túró
1 pohár (175 g) tejföl
1 citrom leve
120 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Zselatin
250 ml víz
2 evőkanál rum
20 darab szétmorzsolt babapiskóta
125 ml tejszín

Díszítés:

Néhány eper
125 ml tejszín
Fél tasak Dr. Oetker Habfixáló
Néhány spagetti tészta
2 csokitallér
Néhány szétmorzsolt babapiskóta

Elkészítés:

A babapiskótát a csokoládéval, a vajjal és a rummal jól elkeverjük. A csatos tortaforma (24 cm átmérőjű) gyűrűjét egy tortatálra helyezzük, elosztjuk benne a masszát, és jól összenyomkodjuk.
A töltelékhez a túrót, a tejfölt, a citromlevet és a porcukrot jól összekeverjük. A zselatint a tasakon található leírás szerint, de csak 250 ml vízzel elkészítjük, és hagyjuk kicsit kihűlni. Amikor a zselatin szilárdulni kezd, hozzákeverjük a túró-masszához. Ezután hozzáadjuk a rumot és a babapiskótát, és óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínt is. A tölteléket a tortagyűrűbe öntjük, jól elegyengetjük, és 3 órára hideg helyre tesszük.
Ha a torta teljesen kihűlt, a gyűrűt eltávolítjuk, és az oldalát félbe vágott eprekkel díszítjük. Néhány epret felszeletelünk, és nyuszifejet mintázunk a tortára. A tejszínt a habfixálóval felverjük, nyomózsákba töltjük (közepes méretű sima nyomófejjel), szemeket és pofácskát formázunk belőle. Az orrnak egy fél epret helyezünk fel. A csokitallérokkal szemeket, a spagetti tésztával bajuszt formálunk. Végül a babapiskótával megszórjuk. Fogyasztásig hideg helyen tároljuk.


Jelmagyarázat

Nehézségi fok:

Könnyen elkészíthető
Kis gyakorlat szükséges
Tapasztalatot kíván