Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karácsonyi csillagpuncs


Hozzávalók:

800 ml narancslé (frissen facsart vagy 100%-os)
300 ml száraz vörösbor
50 ml baracklikőr
5 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Ízlés szerint 50 - 100 g cukor
2-3 késhegynyi szegfűszeg
2-3 késhegynyi őrölt fahéj
2 narancs vagy csillaggyümölcs (karambola)

Elkészítés:

A narancslevet, a vörösbort és a baracklikőrt a vanillincukorral egy főzőedényben elkeverjük és felmelegítjük, majd hozzákeverjük a fűszereket.
A csillaggyümölcsöt megmossuk, lecsöpögtetjük, kb. fél cm vékony szeletekre vágjuk, és a puncshoz adjuk.

Tipp:

A megtöltött poharakat fel is díszíthetjük: ehhez 1 szelet csillaggyümölcsöt 2 cseresznye közé szúrunk.


Jelmagyarázat

Nehézségi fok:

Könnyen elkészíthető
Kis gyakorlat szükséges
Tapasztalatot kíván