Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karamellbanán

Hozzávalók:

Banánhoz:

4 meghámozott banán
Kevés liszt
3 tojásfehérje
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás Cukor
3 evőkanál Dr. Oetker Gustin Étkezési Keményítő
250 g lágyvaj vagy margarin

Szószhoz:

100 g cukor
1 evőkanál lágyvaj vagy margarin
125 ml víz
2 evőkanál szezámmag

Elkészítés:

A banánokat tetszés szerinti szeletekre vágjuk, és a lisztbe beleforgatjuk. A tojásfehérjét a vaníliás cukorral felverjük, és a keményítővel elkeverjük. A banánszeleteket belemártogatjuk, és forró margarinon kisütjük azokat.

Sütési hőfok: 170 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 3 perc

A szószhoz a cukrot az olvasztott vajban elkeverjük, és elővigyázatosan felöntjük vízzel. Addig főzzük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Szezámmaggal meghintjük, és a banánnal szervírozzuk.


Jelmagyarázat

Nehézségi fok:

Könnyen elkészíthető
Kis gyakorlat szükséges
Tapasztalatot kíván