Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Krémes muffin pillangó

Hozzávalók:
Tésztához:

1 üveg meggybefőtt (350 g)
150 g lágy vaj vagy margarin
125 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
3 (közepes méretű) tojás
200 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 evőkanál kakaó (cukrozatlan)
1 evőkanál porcukor
2 evőkanál tej

Krémhez:

200 g étcsokoládé
1 tasak Dr. Oetker Aranka krémpuding vaníliaízű
200 ml hideg habtejszín
50 ml hideg tej

Előkészítés:

A meggyet egy szűrőn át jól lecsöpögtetjük. A muffin sütőformát kivajazzuk, a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

A vajat egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, és sima, sűrű masszává keverjük. A tojásokat, egyenként kb. fél percig a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán keverve, a masszához adjuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük, két részletben a masszához szitáljuk. A massza 2/3 részét az előkészített sütőformában egyenletesen elosztjuk, 2-3 szem meggyel megszórjuk (a meggyet picit a masszába nyomjuk). A kakaóport, a cukrot és a tejet a maradék tésztához keverjük. A kakaós masszát a tésztára rétegezzük, majd a tetején a maradék meggyet egyenletesen elosztjuk. A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30 perc

A megsült muffinokat 10 percig a sütőformában hagyva, majd egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
A muffinokat vízszintesen kettévágjuk, és az alsó lapot hosszában is félbevágjuk.
A csokoládét nagyobb darabokra törjük, és gőz felett megolvasztjuk. Egy-egy teáskanálnyi csokoládét a felső süteményre csurgatunk, egyenletesen elkenjük, majd hagyjuk a csokoládét megdermedni.
A krémpudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint, de 200 ml tejszín és 50 ml tej felhasználásával elkészítjük. A krémpudingot habzsákba töltjük, és 2/3 részét a felső muffin részre nyomjuk. A félkör alakú tésztalapokat a tetejére nyomjuk úgy, hogy a boltozat felfelé mutasson. A maradék krémet a két tésztaív közé töltjük.
A megmaradt csokoládét újra felolvasztjuk, és díszítésként lecsorgatjuk vele a muffin pillangókat.


Jelmagyarázat

Nehézségi fok:

Könnyen elkészíthető
Kis gyakorlat szükséges
Tapasztalatot kíván