Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Krémes vaníliapuding málnapürével


Hozzávalók:

1 tasak Dr. Oetker Puding Vanília
3 evőkanál cukor
300 ml tej
200 ml tejszín
250 g málna
Kevés porcukor
Kókuszreszelék

Előkészítés:

4 formát vagy poharat hideg vízzel kiöblítünk.

Elkészítés:

A pudingport keverjük el a cukorral, és legalább 6 evőkanál tejjel. A maradék tejet a tejszínnel felforraljuk, levesszük a tűzről, és a pudingot egy habverő segítségével csomómentesen belekeverjük. A pudingot újra a tűzre rakjuk, és legalább 1 percig forrni hagyjuk. A kész pudingot a 4 formába vagy pohárkába öntjük, és legalább 4 órára hideg helyre tesszük. Közben a málnát pépesítjük, egy sűrű szitán átnyomjuk, és porcukorral ízesítjük. A pudingot lehűlés után óvatosan egy tányérra borítjuk, a málnapürét köré csurgatjuk, és kókuszreszelékkel meghintjük.