Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kumquat likőr


Hozzávalók:

500 g mandarin
500 g barna kandiscukor
2 szegfűszeg
1 fahéjrúd
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 üveg (0,7 l) konyak vagy égetett szesz

Elkészítés:

A gyümölcsöt forró vízben megmossuk, és szárazra törölgetjük. A mandarinokat egy villával többször megszurkáljuk, és egy alaposan kimosott, lecsöpögtetett, 1,5 l űrtartalmú üvegbe helyezzük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az üveget jól lezárjuk. Szobahőmérsékleten legalább 4 hétig állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek. Közben néha felrázzuk. Ezután a likőrt egy 2 réteg papírtörlővel kibélelt szitán leszűrjük, díszes üvegekbe töltjük, és újra 3 hétig állni hagyjuk.

Tipp:

A likőrt ajándékba is adhatjuk.