Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Málnás joghurtkrém

Hozzávalók:

Joghurt desszerthez:

6 levél Dr. Oetker lapzselatin
500 g joghurt
75 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
75 ml narancslé
1 citrom reszelt héja

Málna krémhez:

300 g málna
300 g joghurt
100 g porcukor

Elkészítés:

Joghurt desszert:

A joghurtot, a cukrot, a vanillincukrot, a narancslevet és a citromhéjat egy keverőedénybe tesszük. A hozzávalókat robotgéppel elkeverjük. A zselatint a csomagoláson lévő előírás szerint felolvasztjuk. Először 4 evőkanál joghurtkrémet belekeverünk a zselatinba, majd a maradék krémet is hozzáadjuk, és keverő kanállal elkeverjük. A krémet 12 kicsi desszertes pohárban elosztjuk, és legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Málna krém:

A málnát pürésítjük, összekeverjük a joghurttal és a porcukorral, majd a lehűtött joghurtmassza tetején elosztjuk.
A desszert tetejét ízlés szerint málnával és mentalevelekkel díszítjük.


Jelmagyarázat

Nehézségi fok:

Könnyen elkészíthető
Kis gyakorlat szükséges
Tapasztalatot kíván