Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Marcipános mokka bonbon

(Kb. 20-25 darab)

Hozzávalók:

2 evőkanál instant kávépor (cukrozatlan)
1 evőkanál langyos víz
200 g marcipán
1 narancs reszelt héja
40 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
25 g fehér csokoládé

Elkészítés:

A kávéport vízben feloldjuk. A marcipánt átgyúrjuk, apró darabokra vágjuk, és egy keverőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a kávét, a narancs reszelt héját, és konyhai robotgéppel sima masszává keverjük. Egy teáskanál segítségével a masszából kis golyókat formázunk. A cukrot a vaníliás cukorral összekeverjük, majd a golyókat megforgatjuk benne.
A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, nejlon tasakba tesszük, és jól lezárjuk. A tasak egyik sarkát picit levágjuk, majd az olvadt csokoládéval a golyókat tetszés szerint díszítjük. Bonbonos papírformákba helyezve kínáljuk.

Tipp:

A bonbonokat jól záródó dobozban, száraz, hűvös helyen tároljuk. Lehetőség szerint azonban frissen, hidegen tálaljuk.