Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Meggy - vanília desszert


Hozzávalók:

1 tasak Dr. Oetker Pudingpor Vanília
40 g cukor
500 ml tej
1 üveg meggy (lecsöpögtetve kb. 205 g)
1 tasak reszelt citromhéj
2 tasak Dr. Oetker Tortazselé Színtelen
500 ml meggylé (az üvegből)
150 g natúr joghurt

Elkészítés:

A pudingport a cukorral és legalább 6 evőkanál tejjel elkeverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről, és egy habverő segítségével csomómentesen belekeverjük a pudingot. Majd újra a tűzre helyezzük, és legalább 1 percig forrni hagyjuk. Ha sűrűsödik, egy keverőedénybe öntjük. Hogy ne keletkezzen bőr a tetején, helyezzük közvetlenül a forró pudingra fóliát. Hagyjuk kihűlni.
A meggyet egy szitában jól lecsöpögtetjük, a levét felfogjuk. 500 ml-t kimérünk a léből, ha szükséges, vízzel kiegészíthetjük. A tortazselét a meggylével a leírás szerint elkészítjük. 1/2 tasak reszelt citromhéjat és a meggyet hozzákeverjük. A meggymasszát ferdén egy desszertpohárba öntjük, és úgy hagyjuk kihűlni.
A kihűlt pudingot egy konyhai robotgéppel krémesre keverjük. A maradék 1/2 tasak reszelt citromhéjat és a joghurtot is hozzáadjuk. A pudingot a megszilárdult gyümölcsmasszára rétegezzük, és ízlés szerint megszórjuk kókuszreszelékkel.