Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Napocska puding


Hozzávalók:

1 tasak Eredeti Dr. Oetker Puding Vanília
0,4 liter tej
1 evőkanál porcukor
100 ml barackbefőttlé
1 üveg barackbefőtt (240 g)
Csokoládéreszelék
Ribizli

A pudingport összekeverjük a cukorral, majd 6 evőkanál tejjel lassanként felkeverjük. A maradék tejet felforraljuk, majd levesszük a tűzről. Beleöntjük az elkevert pudingot, és 1 percig kevergetve felforraljuk. Hozzákeverjük a baracklevet, majd a pudingot egy alaposan kiöblített üvegedénybe öntjük. Legalább 4 órán át a hűtőben tároljuk, majd egy tányérra fordítjuk. A barackokat kis szeletekre vágjuk, majd a puding köré helyezzük, mintha azok egy napocska sugarai lennének. A csokoládéreszelékből és a ribizliből szemet és szájat formálunk.