Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Narancsos szívek


Hozzávalók:

Piskótatészta:

2 tojás (közepes méretű)
2 evőkanál forró víz
100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
75 g búzaliszt
1,5 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
25 g Dr. Oetker Gustin Étkezési keményítő
1 narancs reszelt héja

Máz:

2 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
50 g fehér csokoládé

Elkészítés:

A tojásokat a vízzel egy keverőedényben konyhai robotgéppel a legmagasabb fokozaton habosra verjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, és további 2 percig keverjük. A lisztben elvegyítjük a keményítőt és a sütőport, majd 2 adagban a masszába szitáljuk. Végül hozzákeverjük a narancshéjat is. A tésztát kivajazott szívformákba öntjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc

Sütés után a süteményeket egy sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk. A tortabevonót a tasakon található leírás szerint megolvasztjuk, és bevonjuk vele a szíveket. Eközben a fehér csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, hőálló zacskóba töltjük, a sarkát kivágjuk, és a szíveket körberajzoljuk. A fehér csokoládét pálcikával a sötétbe húzzuk, majd a mázat hagyjuk megszilárdulni.

Tipp:

Ha nincs otthon szívformákkal kiöntött tepsije, süsse meg a tésztát egyben (30 x 20-as tepsi), és szaggassa ki szív alakú kiszúróval.


Jelmagyarázat

Nehézségi fok:

Könnyen elkészíthető
Kis gyakorlat szükséges
Tapasztalatot kíván