Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyuszifejek


(kb. 12 -14 darab)

Hozzávalók:

Kelt tészta:

500 g liszt
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Fél citrom reszelt héja
1 csipet só
1 tojás (közepes méretű)
1 tojásfehérje (közepes méretű tojásból)
50 ml meleg tej, 150 g 20%-os tejföl
100 g lágy vaj margarin

Kenéshez:

1 tojássárgája (közepes méretű tojásból)
1 evőkanál tej

Ezenkívül:

Mazsola, spagetti tészta

Elkészítés:

Kelt tészta:

A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, és az instant élesztővel jól elvegyítjük. A többi hozzávalóval egy kézi robotgép segítségével (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 5 perc alatt egynemű tésztává dolgozzuk össze. A tésztát letakarjuk, és egy meleg helyre teszzük. Addig kelesztjük, amíg láthatóan megnagyobbodik. A tésztát egy enyhén belisztezett munkalapon hengerré formázzuk, és 12-14 darabra szeleteljük. Minden szeletet egy kb. 12 cm magas tojássá formálunk, és kicsit kilapítunk. A tojásforma vékonyabb csúcsát a henger feléig bevágjuk, és füleket alakítunk ki belőle. A fejeket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. A tojássárgáját elkeverjük a tejjel és megkenjük vele a fejeket. A mazsolaszemekből szemet és szájat formálunk. A spagettit kis darabokra törjük, és bajuszt formálunk belőle. A tésztát még 15 percig kelni hagyjuk, majd megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15-20 perc

A nyuszifejeket egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.


Jelmagyarázat

Nehézségi fok:

Könnyen elkészíthető
Kis gyakorlat szükséges
Tapasztalatot kíván