Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyuszitappancs torta


Hozzávalók:

Tészta:

6 tojássárgája (közepes méretű)
90 g porcukor
6 tojásfehérje (közepes méretű)
90 g cukor
180 g liszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
70 g kókuszreszelék
70 g felolvasztott margarin vagy vaj

Krém:

60 ml (6 evőkanál) tej
50 g cukor
1 evőkanál lágyvaj vagy margarin
1 teáskanál Dr. Oetker Gustin Étkezési Keményítő
30 g kókuszreszelék
2 evőkanál rum
250 ml tejszín
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló

Díszítés:

Kevés meggy- vagy cseresznyelekvár
250 ml tejszín
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
70 g rózsaszín marcipánmassza
Kevés olvasztott Dr. Oetker Tortabevonó ét
Kókuszreszelék

Elkészítés:

A tojássárgáját a porcukorral krémesre keverjük. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a tojássárgájába forgatjuk. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és a masszába szitáljuk. Hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a margarint is.
A tésztát egy csatos tortaformába (26 cm átmérőjű, csak az alján sütőpapírral fedett) öntjük, és elegyengetjük. A tortát a sütő alsó felében sütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 45 perc

A krémhez egy főzőedényben elkeverjük a tejet, a cukrot, a vajat, a keményítőt, és állandó keverés mellett sűrű állagúra főzzük. Levesszük a tűzről és belekeverjük a kókuszreszeléket és a rumot, majd többször átkeverve hagyjuk kihűlni. A tejszínt felverjük a habfixálóval, és a kihűlt krémhez keverjük.
A kihűlt tortát formára igazítjuk (jobb- és baloldalon kis hold alakot vágunk bele), és három lapra szeljük. Az alsó és a középső tortalapot megkenjük lekvárral és krémmel. A tejszínt a habfixálóval felverjük, és a hab felével megkenjük a torta oldalát és tetejét. A maradék habot nyomózsákba töltjük (közepes méretű sima nyomófejjel), és a füleknek és tappancsoknak oválisokat nyomunk a tortára. Az orrnak két nagy halmot, a szemeknek két kisebb halmot képezünk.
A marcipánt egy porcukorral megszórt munkalapon kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk, és fület, orrot, tappancsot vágunk ki belőle. Ujjunkkal a tortabevonóból szemeket készítünk. Végül a tortát vastagon megszórjuk kókuszreszelékkel (a kókuszreszeléket egy ecset segítségével óvatosan söpörjük le a marcipán-részekről).