Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sárgabarackos - mandulás felhők


Hozzávalók:

Gyúrt tésztához:

100 g szárított sárgabarack
100 g liszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tojás (közepes méretű)
75 g lágyvaj vagy margarin
100 g hámozott, darált mandula


Elkészítés:

A szárított sárgabarackokat feldaraboljuk. A lisztet és a sütőport egy keverőedénybe szitáljuk. A maradék hozzávalókat a sárgabarack kivételével hozzáadjuk és egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton jól összedolgozzuk. Legvégül hozzákeverjük a sárgabarack-darabokat is. A tésztát 2 teáskanál segítségével diónyi darabokban egy sütőpapírral kibélelt tepsibe halmozzuk, és a sütő alsó harmadában megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve).
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve).
Gáz: 2-3. fokozat (előmelegítve).
Sütési idő: kb. 13 perc.

A süteményt a sütőpapírral együtt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A süteményt jól záródó dobozban tároljuk.


Jelmagyarázat

Nehézségi fok:

Könnyen elkészíthető
Kis gyakorlat szükséges
Tapasztalatot kíván