Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tojásbomba

(kb. 12 darabhoz)

Hozzávalók:

Tésztához:

100 g búzaliszt
25 g Dr. Oetker Gustin Étkezési keményítő
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
100 ml étkezési olaj
3 közepes méretű tojás
150 ml tojáslikőr
3 evőkanál keserű csokoládé reszelék

Mázhoz:

100 g keserű csokoládé

Ezen kívül:

100 g hideg tejszín
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Kevés tojáslikőr

Sütéshez:

12-es muffinforma
Kevés vaj, búzaliszt

Előkészítés:

A sütőformát kivajazzuk, és enyhén belisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

Tészta:

A lisztet a sütőporral és az étkezési keményítővel egy keverőedényben összekeverjük, majd a csokoládéreszelék kivételével hozzáadjuk a maradék hozzávalókat. Mindezt konyhai robotgép legalacsonyabb, majd 3 percig a legmagasabb fokozatán verjük. A masszát a muffin formában egyenletesen elosztjuk, és a csokoládé reszelékkel megszórjuk. Egy villa segítségével a reszeléket a tésztába keverjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25-30 perc

Sütés után a muffint még kb. 10 percig a sütőformában hagyjuk, majd a formából eltávolítva sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Máz:

A csokoládét nagy darabokra törjük és alacsony hőmérsékleten vízfürdőben megolvasztjuk, és megkenjük vele a muffinokat.

Díszítés:

A tejszínt a vanillincukorral kemény habbá felverjük, és nyomózacskóba töltjük (cső átmérője 10 mm). A muffin tetejére tejszíngyűrűt nyomunk, melynek belsejét tojáslikőrrel töltjük.


Jelmagyarázat

Nehézségi fok:

Könnyen elkészíthető
Kis gyakorlat szükséges
Tapasztalatot kíván