Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tojáslikőrös máktorta


Hozzávalók:

Kevert tészta:

250 g lágyvaj vagy margarin
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
4 tojás (közepes méretű)
250 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g darált mák

Krém:

100 g marcipánmassza
3 tasak Dr. Oetker Habfixáló
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
600 ml hideg tejszín
1 tasak Dr. Oetker Gála Pudingkrém vanília
125 ml tojáslikőr
125 ml tej

Ezenkívül:

75 ml tojáslikőr

Elkészítés:

A lágyvajat vagy margarint egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra verjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot. Minden tojást kb. fél percig keverünk bele. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és 2 részletben a masszához szitáljuk. Végül belekeverjük a mákot is. A tésztát egy csatos tortaformába (26 cm átmérőjű, kivajazott) öntjük, elegyengetjük, és megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30 perc

Sütés után a tortalapot egy sütőpapírral letakart sütőrácsra borítjuk, hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen kettőbe vágjuk.
Az alsó tortalapot egy tortatálra helyezzük. A marcipánt egy 26 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk, és ráfektetjük a tortalapra. A habfixálót elkeverjük a vanillincukorral, és segítségével felverjük a tejszínt. 2 evőkanálnyit egy nyomózsákba töltünk, 1/3 részét pedig a marcipán rétegre kenjük. A Gálát a tasakon található leírás szerint, de csak a megadott tojáslikőrrel és tejjel felverjük, és a tejszínre rétegezzük. Ráfektetjük a tortalapot, és kívülről megkenjük a maradék tejszínnel. A nyomózsákból oválisokat nyomunk a torta tetejére, és tojáslikőrrel felöntjük. A tortát 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.


Jelmagyarázat

Nehézségi fok:

Könnyen elkészíthető
Kis gyakorlat szükséges
Tapasztalatot kíván