Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Úriember krém


Hozzávalók:

1 tasak Dr. Oetker Pudingpor Tejszínízű
3 evőkanál cukor
500 ml tej
4-5 evőkanál rum
100 g étcsokoládé felaprítva
200 g tejszín
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor

Elkészítése:

A pudingport elkeverjük a cukorral, és legalább 6 evőkanál tejjel. A maradék tejet felforraljuk. A tejet levesszük a tűzről, a pudingot hozzákeverjük, majd állandó kevergetés mellett újra felforraljuk. Fóliát rakunk közvetlenül a forró pudingra, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt pudingba belekeverjük a rumot, és a csokidarabokat (párat rakjunk félre a díszítéshez).
A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral kemény habbá verjük. A hab 2/3-át a pudinghoz keverjük. Desszertpoharakba adagoljuk, a maradék habbal és csokidarabkákkal díszítjük.