Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Valódi nürnbergi mézeskalács


(kb. 40 darab)

Hozzávalók:

Mézeskalács tészta:

2 tojás (közepes méretű)
125 g porcukor
1 csipet reszelt szerecsendió
Szűk 1/2 csapott teáskanál őrölt szegfűszeg és fahéj
2 csepp mandula aroma
Kb. 20 csepp rum aroma
Néhány csepp citrom aroma
125 - 125 g hámozott, darált és vágott mandula
125 g kockára vágott kandírozott citromhéj
40 darab ostya (kb. 6 cm átmérőjű)

Mázhoz:

1,5 tasak Dr. Oetker Vaníliaízű Porcukor
2-3 evőkanál forró víz

Elkészítés:

A tésztához a robotgép keverőfejével a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt habosra verjük a tojást és a cukrot. Apránként hozzáadjuk a szerecsendiót, a szegfűszeget, a fahéjat és az aromákat. Belekeverjük a mandulát és a kandírozott citromhéjat. A tésztát ujjnyi vastagon az ostyákra kenjük, vagy lapos kupacokban közvetlenül sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc

A mézeskalácsokat a sütőpapírral együtt egy tortarácsra húzzuk. A mázhoz a porcukrot és a vizet sűrű masszává keverjük. A még meleg mézeskalácsokat megkenjük vele.
A mázat hagyjuk megszilárdulni.

Tipp:

Porcukormáz helyett csokoládémázzal is bevonhatjuk a mézeskalácsot, 2 tasak Dr. Oetker ét vagy tej Tortabevonóval.
Tetszés szerint mandulával díszíthetjük.


Jelmagyarázat

Nehézségi fok:

Könnyen elkészíthető
Kis gyakorlat szükséges
Tapasztalatot kíván