Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vasárnapi puding


Hozzávalók:

1 tasak Eredeti Dr. Oetker Puding Vanília
3 evőkanál (40 g) porcukor
0,5 liter tej
1 tojássárgája (közepes méretű)
1 tojásfehérje (közepes méretű)
Kb. 250 g gyümölcslekvár
Gumicukorkák
Csokoládédarabkák

Elkészítés:

A pudingport összekeverjük a cukorral, majd apránként elkeverjük 6 evőkanál tejjel, és a tojássárgájával. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről, a felkevert pudingot hozzáöntjük, és kevergetés közben újra felforraljuk. A tojásfehérjét egy kézi robotgéppel a legmagasabb fokozaton alaposan felverjük úgy, hogy ha késsel belevágunk, a vágás látható maradjon. A felvert tojásfehérjét hozzákeverjük a pudinghoz, és keverés közben még egyszer felforraljuk. A pudingot üvegpoharakba
öntjük, majd gyümölcslekvárt öntünk rá.
Legalább 3 órán át a hűtőben tároljuk.
A hideg pudingot gumicukorkával és csokoládédarabkával díszítjük.


Jelmagyarázat

Nehézségi fok:

Könnyen elkészíthető
Kis gyakorlat szükséges
Tapasztalatot kíván