Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vörösboros szívecske


Hozzávalók:

Szív alakú (átmérő 24 cm) tortaforma
Kevés zsiradék


Kevert tészta:

75 g étcsokoládé
124 g lágyvaj vagy margarin
125 g cukor
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
2 tojás (közepes méretű)
75 ml vörösbor
125 g liszt
2 csapott teáskanál kakaópor (cukrozatlan)
1 csapott teáskanál fahéj
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor


Máz:

250 g porcukor
5-6 evőkanál vörösbor

Elkészítés:

A lágy vajat vagy margarint egy keverőtálban konyhai robotgéppel habosra keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót. Mindegyik tojást a legmagasabb fokozaton fél percig keverjük hozzá, majd hozzáadjuk a bort is. A lisztben elvegyítjük a kakaóport, a fahéjat és a sütőport, és részletekben a masszához szitáljuk. A csokoládét felaprítjuk, és a tésztába keverjük. A tésztát a szív alakú formába öntjük, elegyengetjük, és a sütő alsó harmadában megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3. fokozat (előmelegítés nélkül)
Sütési idő: kb. 45 perc

A süteményt 10 percig a formában állni hagyjuk, majd egy sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.

A mázhoz a porcukrot átszitáljuk, és annyi vörösbort öntünk hozzá, hogy egy sűrű mázat kapjunk. A mázat a tortára öntjük, ízlés szerint pl. tejszínhabbal, marcipánvirágokkal, kandírozott rózsalevelekkel díszítjük, és hagyjuk megszilárdulni.


Jelmagyarázat

Nehézségi fok:

Könnyen elkészíthető
Kis gyakorlat szükséges
Tapasztalatot kíván